ΗΜΕΡΙΔΑ: Το άσυλο σήμερα – Η φωνή των κοινοτήτων

26.06.14

 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε ΗΜΕΡΙΔΑ

«To Άσυλο Σήμερα-Η Φωνή των Κοινοτήτων»

 

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Κοινωνική Αρωγή για την Ένταξη των Προσφύγων» και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Πρόσφυγα, το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες και το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων, συνδιοργανώνουν την Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2014 Ημερίδα με θέμα

 «Το Άσυλο Σήμερα – η Φωνή των Κοινοτήτων»,

 Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης», του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50, και ώρες 9.00πμ – 5.00μμ.  

 

 

Το Πρόγραμμα υλοποιείται από το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσφύγων 2012 και του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.   

 

Στόχος του Προγράμματος είναι η ενίσχυση των προσπαθειών των προσφύγων να ενταχθούν ομαλά στην ελληνική κοινωνία και να μπορέσουν σταδιακά να συμμετέχουν σε όλους τους τομείς της κοινωνικής, οικονομικής, εκπαιδευτικής και πολιτισμικής ζωής στην χώρα υποδοχής.

 

Αυτό επιδιώκεται μέσω δράσεων που αφορούν πρωτίστως σε παροχή κοινωνικής και ψυχολογικής υποστήριξης και συμβουλευτικής, σε τομείς όπως τα μέσα διαβίωσης, η ένταξη στην αγορά εργασίας και η εξειδικευμένη παροχή νομικής συνδρομής για ενταξιακά ζητήματα (ενδεικτικά εργασιακές διαφορές, πολιτογράφηση, οικογενειακή επανένωση), όπως και σε δράσεις ενημέρωσης και  ενδυνάμωσης προσφυγικών κοινοτήτων σε συνεργασία με το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων.  

 

Παράλληλα διοργανώνεται Ημερίδα, στην οποία οι διοργανωτές δίνουν προτεραιότητα στην ανάδειξη των θεμάτων που τους αφορούν όπως αποτυπώνεται στο πρόγραμμα που ακολουθεί.  

Περισσότερες πληροφορίες όπως και τη σχετική πρόσκληση μπορείτε να βρείτε εδώ

 

 

Αναφορά Δράσης

  • 90% Παροχές προς πρόσφυγες
  • 10% Διοικητικά έξοδα

Πιστοποίηση

 

Πιστοποίηση ISO 9001: 2015
Aρ. 20001210004322