Επείγουσα ανάγκη διάσωσης προσφύγων που παραμένουν σε νησίδα στον Έβρο επί μια εβδομάδα - Οι Ελληνικές Αρχές να συμμορφωθούν άμεσα με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

22.06.22

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΗ

Εδώ και μια εβδομάδα, 35 Σύροι πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων 15 παιδία, παραμένουν εγκαταλειμμένοι σε νησίδα στον Έβρο, χωρίς πρόσβαση σε νερό, φαγητό και αναγκαία φροντίδα, παρά το γεγονός ότι με 4 διαφορετικές Αποφάσεις, η πλέον πρόσφατη στις 17 Ιουνίου 2022, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου έχει χορηγήσει ασφαλιστικά μέτρα και έχει διατάξει τις Ελληνικές Αρχές να μην απομακρύνει μέχρι νεωτέρας τους προσφεύγοντες από την Ελλάδα και να τους παρέχει άμεση ανθρωπιστική βοήθεια - νερό, φαγητό, ιατρική βοήθεια κτλ. (M.A. and Others v. Greece And 13 other cases; S. S. and Others v. Greece; F. R. and Others v. Greece; A. D. and Others v. Greece)

 

Μέχρι και σήμερα, μια εβδομάδα μετά την ενημέρωση των Ελληνικών Αρχών για την παρουσία των προσφύγων στο σημείο και πέντε (5) ημέρες μετά την πιο πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, οι Ελληνικές Αρχές δεν έχουν προχωρήσει στη διάσωση των προσφύγων και δεν συμμορφώνονται με τις αποφάσεις του Δικαστηρίου, εκθέτοντας τους ανθρώπους, οι οποίοι παραμένουν αποκλεισμένοι σε μια μικρή νησίδα στο μέσο του ποταμού Έβρου, σε άμεσο κίνδυνο.   

 

Καλούμε την ελληνική Πολιτεία έστω και τώρα να συμμορφωθεί με τις Αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και να προβεί στη διάσωση των προσφύγων και σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

 

Αναφορά Δράσης

  • 90% Παροχές προς πρόσφυγες
  • 10% Διοικητικά έξοδα

Πιστοποίηση

 

Πιστοποίηση ISO 9001: 2015
Aρ. 20001210004322