Εναρκτήρια Εκδήλωση του έργου « Do the human right thing - Υψώνουμε τη Φωνή μας για τα Δικαιώματα των Προσφύγων »

18.10.21

 

Φορέας Υλοποίησης:   Εταίροι:  

 

Το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, σε συνεργασία με το Κέντρο Διοτίμα, την International Rescue Committee Hellas (IRC) και την Popaganda, έχουν τη χαρά να σας προσκαλέσουν στην εναρκτήρια εκδήλωση του έργου «Do the human right thing – Υψώνουμε τη Φωνή μας για τα Δικαιώματα των Προσφύγων», η οποία θα λάβει χώρα τη Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021, στις 12:00 στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων (Εχελιδών 19 και Πειραιώς 144).

 

Το έργο, που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active Citizens Fund, αποσκοπεί στη συστηματική ανάδειξη των παραβιάσεων των δικαιωμάτων προσφύγων/ισσών και αιτούντων/σών διεθνή προστασία σε σχέση με θέματα στέγασης, απασχόλησης και υγείας, μέσα από ένα πλέγμα πολυεπίπεδων και πολυδιάστατων δράσεων, που απευθύνεται σε πολλαπλές ομάδες στόχους και περιλαμβάνει εποπτεία, συνηγορία, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση, καθώς και εκπαιδεύσεις.

 

Πρόγραμμα εκδήλωσης:

 

Α. Χαιρετισμοί

                - Χαιρετισμός από εκπρόσωπο του Διαχειριστή Επιχορήγησης

                - Χαιρετισμός από εκπρόσωπο του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες

                - Χαιρετισμός από εκπρόσωπο του Κέντρου Διοτίμα

                - Χαιρετισμός από εκπρόσωπο της IRC Hellas

                - Χαιρετισμός από εκπρόσωπο της Popaganda

  1. B. Παρουσίαση του έργου

                - Παρουσίαση του έργου

                -Εκπρόσωποι της ομάδας διαβούλευσης του έργου ή πώς ένας πρόσφυγας/μία προσφύγισσα μπορεί να κάνει τη φωνή του/της να ακουστεί πιο δυνατά!

                - Ερωτήσεις και απαντήσεις

 

Μετά τη λήξη των παρουσιάσεων θα ακολουθήσει ελαφρύ γεύμα.

 

* Απαραίτητη η χρήση μάσκας κατά την είσοδο και παραμονή στον χώρο, καθώς και η τήρηση όλων των μέτρων για την πρόληψη της διασποράς της πανδημίας covid-19, όπως προβλέπονται.

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Media Office GCR: Ήρα Παπαδοπούλου, +30 210 3800990 [ εσωτ.102 ], Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

Το έργο “Do the human right thing – Υψώνουμε τη Φωνή μας για τα Δικαιώματα των Προσφύγων” υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active Citizens Fund, με  φορέα υλοποίησης το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (ΕΣΠ) και εταίρους το Κέντρο Διοτίμα, την International Rescue Committee Hellas (IRC) και την Popaganda.

 

Το πρόγραμμα Active Citizens Fund, ύψους € 12εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης

του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το Solidarity Now.

Περισσότερες πληροφορίες: www.activecitizensfund.gr

 

#

Φιλοξενία Eκδήλωσης

 

Αναφορά Δράσης

  • 90% Παροχές προς πρόσφυγες
  • 10% Διοικητικά έξοδα