Πρόσκληση σε διημερίδα

17.03.17

«Ένας χρόνος μετά το κλείσιμο των συνόρων και την υπογραφή της Κοινής Δήλωσης Ε.Ε. – Τουρκίας» 20-21/3/2017, Impact Hub

Το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (ΕΣΠ) σας προσκαλεί σε διημερίδα με θέμα «Ένας χρόνος μετά το κλείσιμο των συνόρων και την υπογραφή της Κοινής Δήλωσης Ε.Ε. – Τουρκίας» τη Δευτέρα και την Τρίτη 20-21/03/2017 στο Impact Hub, στην Αθήνα, (Καραϊσκάκη 28, τηλ.: 2103210146).

Κεντρικό θέμα της διημερίδας θα αποτελέσει το προσφυγικό ζήτημα όπως αυτό εξελίχθηκε από την άνοιξη του 2015 έως και σήμερα, ένα χρόνο μετά την αμφιλεγόμενη Κοινή Δήλωση μεταξύ Ε.Ε. –Τουρκίας. Η διημερίδα θα εξελιχθεί σε πέντε ενότητες. Η πρώτη θα περιλαμβάνει παρουσίαση των βασικών ευρημάτων του προγράμματος “Monitoring of Entry Points, Asylum and Reception Conditions and Procedures for Refugees in Greece” το οποίο υλοποιήθηκε με χρηματοδότηση του Open Society Foundation και προσέβλεπε στην Εποπτεία των Σημείων Εισόδου, των Διαδικασιών και Συνθηκών Υποδοχής και Ασύλου για Πρόσφυγες στην Ελλάδα. Η δεύτερη ενότητα θα επικεντρώνεται στη Δήλωση μεταξύ ΕΕ-Τουρκίας και τις προβληματικές γύρω από αυτήν. Στην τρίτη ενότητα εκπρόσωποι από οργανώσεις άλλων χωρών που συμμετέχουν στο πλαίσιο του “Europe for Citizens - Democratic Engagement and Civic Participation”, στο χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα με τίτλο “Balkans Refugee Trail – A Pathway for European Solidarity”, θα εισφέρουν τη δική τους εμπειρία. Η τέταρτη ενότητα θα αναφέρεται στη διαδικασία ασύλου κυρίως όσον αφορά στους νεοαφιχθέντες, ιδιαίτερα όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά το κλείσιμο των συνόρων και την υπογραφή της Δήλωσης. Στην τελευταία ενότητα έμφαση θα δοθεί στις διαδικασίες Υποδοχής και Ταυτοποίησης καθώς και στις συνθήκες υποδοχής που επικρατούν στα σημεία εισόδου, στα οποία ο νεοεισερχόμενος πληθυσμός παραμένει μέχρι και σήμερα εγκλωβισμένος. Μετά την κάθε θεματική ενότητα θα ακολουθεί ανοιχτή συζήτηση.

Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον σας έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. Για οποιαδήποτε επιπλέον διευκρίνιση ή πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε με ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (κα Μάνια Δρίβα) ή να καλέσετε στο 210 3800990.

Δείτε την πρόσκληση εδώ

Δείτε το πρόγραμμα εδώ

 

Αναφορά Δράσης

  • 90% Παροχές προς πρόσφυγες
  • 10% Διοικητικά έξοδα

Πιστοποίηση

 

Πιστοποίηση ISO 9001: 2015
Aρ. 20001210004322