ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΣΠ 2017 Παροχή νομικής υποστήριξης σε άτομα που βρίσκονται υπό συνθήκες κράτησης

Παροχή νομικής υποστήριξης σε άτομα που βρίσκονται υπό συνθήκες κράτησης

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2017
Περίοδος υλοποίησης: 1/1/2016 - 31/7/2017
Συνεργάτες: Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες
Χώρα υλοποίησης: Ελλάδα
Στόχοι: Παροχή νομικής στήριξης και ενημέρωσης σε άτομα που χρήζουν διεθνούς προστασίας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε αυτούς που βρίσκονται υπό συνθήκες κράτησης στην Αττική και την Βόρεια Ελλάδα.
Δραστηριότητες:
  • Μία ομάδα δικηγόρων, κοινωνικών λειτουργών και διερμηνέων επισκέπτονται τα κέντρα κράτησης και παρέχουν νομική και κοινωνική στήριξη.
  • Παροχή συγκεκριμένης νομική ενημέρωσης και βοήθειας με στόχο την διευκόλυνση της πρόσβασης στην διαδικασία ασύλου, την καταγραφή του αιτήματος, την προετοιμασία για τις συνεντεύξεις, υπομνήματα, προσφυγές, μεταγενέστερα αιτήματα, διαδικασία οικογενειακής επανένωσης μέσω του Κανονισμού του Δουβλίνου ΙΙΙ, αιτήματα ακύρωσης σε άτομα που χρήζουν διεθνούς προστασίας και βρίσκονται υπό κράτηση.
  • Ενστάσεις κατά κράτησης ενώπιον των διοικητικών και των δικαστικών αρχών
  • Παροχή νομικής βοήθειας και ενημέρωσης σε άτομα με ιδιαίτερες ανάγκες που βρίσκονται υπό κράτηση
  • Αναγνώριση ανήλικων παιδιών που βρίσκονται υπό κράτηση και παροχή νομικής ενημέρωσης και βοήθειας.
Αποτελέσματα: Παροχή νομικής και κοινωνικής στήριξης σε άτομα που βρίσκονται υπό συνθήκες κράτησης με στόχο την διευκόλυνση πρόσβασης τους στην διαδικασία ασύλου.

Sample image

Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής ΒίαςEuropean Council on Refugees and ExilesEuropean Network on StatelessnessSeperated Children in Europe ProgrammeEuro-Mediterranean Human Rights Network

Επικοινωνία

Newsletter