ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΣΠ 2017 Παροχή νομικών υπηρεσιών σε ευάλωτους πρόσφυγες και ζητούντες άσυλο στη Κώ και στον Σκαραμαγκά

Παροχή νομικών υπηρεσιών σε ευάλωτους πρόσφυγες και ζητούντες άσυλο στη Κώ και στον Σκαραμαγκά

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2017
Περίοδος υλοποίησης: 15/01/2017 – 30/09/2017
Συνεργάτες: Save the Children
Χώρα υλοποίησης: Ελλάδα
Στόχοι: Παροχή ενισχυμένης προστασίας σε ευάλωτα παιδιά προσφύγων στις ανοιχτές εγκαταστάσεις για πρόσφυγες στη Κω και τον Σκαραμαγκά, μέσα από εξειδικευμένη προστασία και νομική υποστήριξη σε ευάλωτα παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο και σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και ασυνόδευτοι ανήλικοι.
Δραστηριότητες:
  • Παροχή νομικής και συμβουλευτικής υποστήριξης σε ευάλωτους ανήλικους και παράλληλα με την πληροφόριση για τα δικαιώματά τους συμπληρωματικές δράσεις συμβουλευτικές.
  • Συνεντεύξεις και αξιολογήσεις περιπτώσεων
  • Παροχή νομικής υποστήριξης για τις περιπτώσεις με εν ισχύ αίτημα για άσυλο μέσω της διαδικασίας ασύλου
  • Εκπροσώπηση των ζητούντων ασύλου πριν και μετά τη πρώτο βαθμό εξέτασης
  • Παροχή υποστήριξης διερμηνέων
Αποτελέσματα: Κατά περίπτωση και ανάγκη νομικών υπηρεσιών. Αρχική εκτίμηση και αξιολόγηση των πιο ευάλωτων υλοποιείται, και κατόπιν αναλόγως δίνεται νομική υποστήριξη, μέσω της παροχής ατομικών συσκέψεων με τους εξυπηρετούμενους. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται σε ιδιαίτερα ευάλωτες περιπτώσεις που χρήζουν διεθνούς προστασίας.

Sample image

Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής ΒίαςEuropean Council on Refugees and ExilesEuropean Network on StatelessnessSeperated Children in Europe ProgrammeEuro-Mediterranean Human Rights Network

Επικοινωνία

Newsletter